Cruesli maak je natuurlijk makkelijk zelf, hier het recept!

Dit is mijn ontbijt zoals op de foto:

  • 250 gram magere kwark
  • 100 gram vers fruit
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 35 gram home-made cruesli

Dit ontbijt geeft je lijf wat ’t nodig heeft en je kunt hier lang op vooruit. Daarnaast voorkom je mede eetbuien door je lichaam te voeden.
De cruesli die je in de winkel koopt, zitten meestal vol suiker, geur- kleur- en smaakstoffen die je niet nodig hebt. De vrouwen die ik begeleid met hun voeding maken hun ontbijtgranen gewoon lekker zelf! Deze is écht minstens zo lekker. Veel vrouwen gingen je al voor. En nee je kunt niks aan dit recept verpesten!

Ingrediënten home-made cruesli

De ingrediënten koop je in de gewone supermarkt:

  • 300 gram havermout
  • 50 gram haverzemelen (of tarwezemelen)
  • 50 gram amandelen
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram sesamzaad
  • 100 gram kokosolie (even verwarmen totdat het vloeibaar wordt)
  • 150 gram honing

Zo maak je zelf cruesli

  1. Doe alle ingrediënten in een kom
  2. Voeg de kokosolie en honing toe en roer dit goed door
  3. Verdeel de cruesli over op een met bakpapier beklede ovenplaat. (Goed verdelen, liever in een paar keer bakken bij kleine oven)
  4. Zet de bakplaat 40 minuten in de op 160 graden voorverwarmde oven.
  5. Als je de cruesli eruit haalt, maak je het even los met een vork.
  6. Goed afgekoeld? Dan kun je het in een pot doen.

Uiteraard kun je kiezen wat voor noten je toevoegt. Deze cruesli bewaar je goed afgesloten. Zo heb je er een paar weken plezier van.
Eet smakelijk!